Tokoiltiin taas... Pihkan kanssa tehtiin kaikkea mihin se pystyy. Ensimmäiseksi teimme paikalla olot. Istumisessa Pihka on käännellyt kovasti päätä. Yritin sitä vähän karsia siten, että heittelin palloa ja kun Pihka käänsi päätään kielsin -> katsoi sitten lopulta vain eteensä riippumatta siitä mitä tapahtui -> hienoa!! Maakaamisessa ei ollut ongelmia, paitsi ehkä kylmyys eli Pihka täristeli melkein koko ajan.
Tämän jälkeen jatkettiin idarilla, missä ei vaihteeksi ollut mitään ongelmia -> hyvä :-) Seuraamisessa otettiin nyt pitkästä aikaa juoksua ja hidasta kävelyä. Juoksussa se vinotti aavistuksen, eli siinäkin lisää treeniä. Hitaassa kävelyssä kaipaan itse treeniä, eli kävelen liian hitaasti -> Pihka on koko ajan istumassa. Pitää opetella kävelemään hiukan nopeammin. Muuten olin ihan tyytyväinen peruuttaminen ja kaikki sujui hyvin, eikä koira ollut minusta liian kaukana.
Tunnarissa ei mitään ongelmaa, riippumatta siitä kuinka kapulat oli.
Lisäksi tehtiin vielä kaukoja -> mitkä meni vähän miten sen nyt ottaa tyylillä. Yritin panostaa siihen vaikeimpaan liikkeeseen eli maahanmenoon seisomisesta ja tätähän tehdään lelu kädessä, jotta Pihka kyttää ja tekee liikkeen oikein. No kun kädessä on lelu ei maasta ylösnouseminen enää onnistu vaan joudun sanomaan miljoona kertaa :-( Ensi kerralla pitänee tehdä niin, että kun harjoittelee maahan menoa käy aina nostamassa koiran itse takaisin ylös. Toinen vaihtoehto, mitä nyt mietin on se, että kokeilen pistää lelun vuoroin piiloon vuoroin näkyville -> en tiedä tehoaako mutta aina kannattaa kokeilla.
Hippukin tokoili eli aloitettiin luoksetulolla, missä kokeiltiin nyt myös pysähdyksiä. Olen päätynyt käyttämään käsimerkkiä, koska Hippu menee äänimerkistä lähes aina maahan. Käsimerkki toimi tällä kerralla hyvin. Otettiin 3 pysähdystä ja 8 suoraa luoksetuloa -> kaikki meni hyvin.
Seuraaminen oli ok. Hippu oli kamalan iloinen ja seurasi kovin edessä. Nyt en enää olekaan varma kannattaako siihen sittenkin puuttua, katsellaan tilannetta...
Tehtiin myös ruutua, mikä meni hyvin. Hippu menee ruutuun jo tosi pitkältä ja jää sinne seisomaan hyvin käskystä. Maahan käskyä en tänään ottanut lainkaan. Ruutu on Hipun kanssa helppo, tykkää mennä sinne ja on lähes aina ruudussa ;-)
Ja koska edellisellä kerralla oli ongelmia liikkeestä pysähdysten kierron kanssa harjoiteltiin niitä. Maahanmeno liikkeessä ei ongelmaa. Seisomista yriti ensin rohkeasti, mutta epäonnistui. Tehtiin sitten naksulla, niin että kohdassa missä tiedän Hipun kääntyvän naksutin ennen kuin tekee virhettä. Toistettiin tätä muutaman kerran ja sainkin kulkea jo paljon pidemmälle.