Aamulla heti voittajaluokan jälkeen starttasi Pihka erikoisvoittajaluokassa. Muutamat asiat jännitti, mutta ihan turhaan.

Paikalla olot 10, ei mitään poikkeuksellista.

Seuraaminen 10, omasta mielestä poikitti aavistuksen ja oli hidas muutamassa istumisessa. Pipa katseli laidalta ja hänen mielestään ei ongelmia, oli kuulemma parempaa seuraamista kuin mitä viimeksi Oulun kisoissa.

Idari myös 10, tein huomattavasti pienemmän pään ja meni muutenkin tosi hyvin. Olin jopa tyytyväinen sen seuraamiseen siinä kaikilla väleillä.

Luoksetulo 10, hyvää laukkaaa ja hyvät pysähdykset erityisesti seisominen. Maahan ehkä aavistuksen hitaasti.

Ruutu, 10 -> ei niin  mitään ongelmaa J Tosi iloinen taas, kun jännitän jostain syystä ihan kamalasti. Ehkä voisi mennä hiukan syvemmälle ruutuun, mutta nytkin selkeästi oli siellä. Seisominen ennen maahan käskyä on hyvä.

Ohjattu, 10 -> ei mitään. Toki kapulan ottaminen on aavistuksen rajua…

Metalli, 10 -> ei riittävästi harjoiteltu, sillä pää meinasi jäädä kenottamaan sivulle. Korjasi kuitenkin tosi pikaisesti. Sivulle asetteli ehkä turhan tarkasti itseään.

Tunnari, 8 -> viretila oli aika korkea ja lähti liikkeelle liikkurin käskystä. Korjasin sivulle ja käskin hakea -> sujui ilman ongelmia. Hiukan harmitti, Pihkalle tosi epätyypillinen virhe. Pitää nyt treenata tätäkin lisää.

Kaket, 10 -> että olisin voinut hyppiä riemusta kattoon J Oikeasti vielä marraskuussa tämä oli meidän ongelmaliike ja nyt… EI mitään sanottavaa tai toisin tehtävää, kaikki meni ensimmäisellä käskyllä ja nopeasti ja juuri niin kuin on opetettu. Varmuuttakin alkaa tulemaan, koska kisoissa ei tarvinnut nyt missään kohdassa empiä uuden käskyn antamista. YHTEENSÄ 314p ja luokkavoitto.

Pihkasta ja treeneistä puhuttiin Pipan kanssa seuraavaa: Kokonaisuudessaan nyt hyvällä mallilla, muutamaan kohtaan voisi puuttua tarkemmin. Eli nyt pitäisi ottaa metallia ja palautella se takaisin mieleen. Inhoaahan se sitä lopunikänsä, ja vaatinee siksi jatkuvaa treeniä ja vahvistusta. Ehdottomasti seuraamisen suoruutta ja perusasentoja jatkuvalla syötöllä, nekin on niitä ikuisuusvirheitä meillä -> mitäs olen opettanut väärin! Lisäksi harkiten kapulan ottoon puuttumista, itsellä taitaa tässä loppua konstit… Silti mietinnän arvoinen juttu! Viimeinen, ja ehkä isoin ongelma on maahanmeno luoksetulossa ei samalla tavalla nopea kuin paikallaolossa. Ehkä käsimerkin käyttö? Pitää kokeilla ja katsoa millä saisi parhaan tuloksen. Tällä hetkellä ehkä meidän suurin ongelma…

Napero yllätti minut täysin, ehkä se ei olekaan mikään tuiki tavallinen turhis ;-) Uskalsin siis vihdoin ensimmäistä kertaa sen kanssa avoimenluokan kisoihin, mitä varmaan olen vuoden jo lupaillut. Avoinluokka tehtiin täysin normaalisti, paikallaolosta saimme 10. Hippu meni tosi reippaasti maahan ja kun muutama muu koira lähti olin aivan paniikissa. Pysyi silti hienosti!

Seuraaminen oli hyvää ja reipasta, juokseminen on vaan hankalaa kun Hippu varoo niin paljon mun jalkoja -> erkanee hiukan. Tämän lisäksi yksi perusasento jäi tekemättä ja  muutama oli vinoja -> 9.

Maahanmeno, 10 -> ei huomautettavaa. Nousi jopa iloisesti istumaan.

Luoksetulo, 8 -> jouduin kutsumaan seisomisesta toisen kerran ja hiukan vino perusasento. Lisäksi Hippu jäi seisomaan poikittain… Vissiin ei olla opetettu namia heittämällä, mutta ei se haittaa.

Seisominen, 9 -> muuten hyvä, mutta kääntyi muutaman askeleen mukana kun menin sen taakse. Ehdottomasti harjoiteltavien joukossa tämäkin asia edelleen.

Nouto, 0 -> minä kämmin. Lähti noutamaan hyvin haiskutteli maata kapulan vieressä. Minä tietysti käsken noutamaan uudestaan, mikä on ihan ok. Mutta olisikohan voinut sanoa vaan nouda? Ei minä latelin sellaiset rimpsut, että oksat pois…

Kaukot, 10 -> ei mainittavaa. Suoritti kaiken nopeasti ja tarkasti.

Hyppy, 10 -> ei tässäkään mitään mainittavaa. Teki hyvin hyppäsi ja istu ja vielä kerran hyppäsi aivan yli-innokkaana. Ääntä ei kuitenkaan kuulunut, ja miksi kuuluisi kun ei koskaan muulloinkaan kuulu?

Kokonaisvaikutus, 10 -> Hippua oli tuomarin mielestä mukava katsoa kun selvästi näkee että sitä on viety positiivisella tavalla eteenpäin. Kovasti tykkäsi pojan tavasta työskennellä, iloisesti ja terhakasti.

Hipulle siis 170 p. ja luokkavoitto. Olen tosi hämmästynyt, sillä joukossa oli isokasa ns. perinteisiä tokorotuja ja sitten me tullaan ja pestään kaikki.

Näin ollen Hippu siirtyy treenaamaan voittajaluokan liikkeitä, ja mitään kiirettä niiden kanssa ei pidetä. No ehkä tänään otetaan jo metallinoutoa ;-))