Vaihteen vuoksi aloitettiin Hipun kanssa eli seuraamista pitkästi. Meni tosi hyvin ja auringonpaiste tai nurtsi ei tuottanut ongelmaa ainakaan koiralle. Nätti katsekontakti, mutta pieniä ongelmia oli seuraamisen askeleissa. H ei meinnannut istua askeleissa, muutama huomautus ja asia korjaantui vallan malliikkaasti.
Tämän jälkeen siirryttiin noutoihin. Ekaksi tehtiin ihan tavan nouto, yritin opettaa luovutusta. Mutta paino sanalla yritin, H ei edelleen käsitä että kapula suussa voi tosiaan istua... Muuten tavan nouto meni ok.  Sitten siirryttiin metallinoutoon mikä olikin taas tuskaista. Hippu kaipaa tosi paljon kehuja ja vahvistusta metallin suhteen, jos yhtään tulee itse aneemiseksi loppuu tekeminen heti. Jos kovasti jaksaa kehua ja innostaa menee kapulalla ja nyt tosiaan nostaa/kantaa kapulaa myös ulkona. Tämä on tosi iso edistysaskel näin pienessä ajassa Hipulle. Tunnaria tehtiin seuraavaksi ja namialaitettiin oman päälle -> haistelee ja kun oli syönyt namin käskin noutaa -> onnistuu edelleen näin. Noutoa pitää tästä vielä vahvistaa, en tiedä onnistuuko opettaminen näin...
Ruutu meni aluksi ihan käsille, ei muka nähnyt. Lopulta kun huomasi ruudun meni loistavasti kaikilta matkoilta ja laitoin ruutuun maahan. Pitää ruveta itse tarkaksi ja ruveta esittelemää Hipulle ruutua selvemmin ennen liikettä, tömän jälkeen tuskin ongelma.
Liikkeestö istuminen  oli aivan mahtava eli ei mitään ongelmaa.
Luoksetulossa sen sijaan samoja hankaluuksia kuin viimeksi. Pitkä matka aiheuttaa sen ettei H tule ensimmäisellä käskyllä. Ehkä nyt on vaan tehtävä joltain lyhyemmältä matkalta ja edettävä pikkuhiljaa.
Kaket tekniikkaa vaihteeksi, meni ok.
Pihka treenaili viimeiseksi. Pitkästä aikaa otettiin seuraamista käskyillä. Muuten meni hyvin, mutta takaaskelissa vinotti. Tehtiin lopuksi erikseen ja meni ihan hyvin kun hinkattiin hetki.
Luoksetulon käskyissä oli malttamista erityisesti ensimmäisessä käsky sanassa, mikä otettiinkin heti toistoina. Kun lopulta pysyi ilman nykymisiä sai luvan tulla, loppu meni ihan hienosti. Palkkasin pallolla ja leikittiin vielä hetki teräviä pysähtymisiä.
Ruutu käskytettynä, ehkä normaalia kauempana merkistä vaan silti selvästi sen 2 metrin sisällä. Meni hienosti takanurkkaan, oli takaa yli ruudun vaan sitä nyt treenaillaan eli sai olla. Muuten meni hienosti, loppu seuraamista ehkä voisi ottaa taas lelulla tiiviimmäksi.
Ohjattu pallo ja merkki tekniikalla, eka merkki oli loistava ja toinen koko liike oli hyvä :)
Tunnarissa
haisteli kaikki kapulat kahdesti, mutta löysi silti oman. Oli ihan hienoa, koska nyt harjoiteltiin sillä 5 sekunnin kapulan pidolla. Pitää totuttaa Pihkaa siihen tarkemmin, kun aiheutti noin ison työn sille. Tosin olihan se suoritus silti ihan ok.
KAket pitää palata kirjaharjoituksiin, sillä seiso-istu ei meinannut onnistua. Lopuksi päädyin tekemään tosi läheltä pallolla ja sain kaikki asennonvaihdot onnistumaan mallikkkaasti.

Molemmat koiruudet toimi taas ihan hyvin. Hippu on selkeästi enemmän opetusvaiheessa, mutta tykkää silti kaikesta hommailusta. Pihkalla taas pitää ruveta hiomaan noita muutamia kohtia tarkemmiksi, jos meinaa SM:ssä pärjätä. Liikkeet on kokonaisuuksina nyt hyviä ja pitäisi jaksaa enemmän treenata kokonaisuuksia ilman palkkaa ja kisamaisesti, ettei tule mitään yllätyksiä.