Fiilikset ei ihan ole mukana Pihkan treenaamisessa, mutta saatiin kuitenkin Katjan avustuksella tehtyä hiukan palauttavia leikkejä ja treenejä hallilla.
Luoksetulo otettiin tällä kerralla ensin ja tehtiin kahdella pallolla. Tämä on ehkä Pihkalle sopivin tapa saada hyvät pysähdykset ja hyvä vauhti. Onnistui kaikilla kerroilla ja sai vuoroin palkan minulta ja vuoroin lähtöpisteen pallosta. Olin tosi iloinen, tämä näyttää nyt kehittyneen aika hyvin :)
Ruutu otettiin ensin vain merkkiä ja palkkaa sai vain tyydyttävistä suorituksista ilman ennakointia ja kunnon vauhdilla. VAihteeksi palkkaa heitti Katja kun koira meni merkille hyvin, olin ihan tyytyväinen merkkeihin (vauhti oli ok. ja hidastelua ei tapahtunut). Merkiltä vielä ruutuun ja palkka seisahtumisesta oikeaan kohtaan -> loistava :) Vielä kun oman heittokäden saisi treenattua ;)
Metallissa keskityttiin nyt siihen, että Pihka ottaisi sen reippaasti suuhun. Heitin ensin metallin ja sen ottamisesta sai heti palkaksi pallon. Piin on vieläkin vaikea ymmärtää, ettei alkuperäiseen tehtävään tarvitse takertua jos saa palkan kesken liikkeen. Tässä se juoksi pallon perään, päästämättä metallista irti. Seuraavaksi sama puukapulalla ja irrottaminen tapahtui heti nopeammin :) Uudestaan metallilla, mutta palkaksi uusi heitto ja nouto puisella. Sama toisinpäin ja kapulan nopea suuhun ottaminen alkoikin jo sujua ja treeni lopetettiin.
Ohjattu tehtiin aluksi merkkiä vaikka kapulat oli paikoillaan, meni hyvin.  Lopulta palkastusta kerrasta jatkettiin suoraan eteenpäin ja haettiin oikea kapula. Meni loistavasti ei eilisestä haahuilusta tietoakaan. Pallolla palkkaaminen merkille vaan näyttää aiheuttavan pientä kapulan pureskelua, pitänee jossain "oikeissa" treeneissä huomauttaa jos tekee. Normaalisti ei nimittäin pureskele kapulaa. Lopuksi otettiin ohjattua vielä isoilla ja painavilla kapuloilla, tekee Pihkalle hyvää. Jospa ei kävisi samaa vahinkoa kuin viime vuonna Norjassa.
Tunnari kokeiltiin ihan normaalissa rivissä, ei ongelmia vaikka laitoin kapulan vaihteeksi päädimmäiseksi. Oli tosi loistava tunne kun MM:n sähellyksestä ei ollut tietoakaan!
Kaket treenattiin nyt niin, ettei edes I-S-M sarjassa liikkuneet jalat lainkaan. Saatiin pallon kanssa tehtyä tämä suhteellisen helposti. Palkkaakin tippui melkein kaikista oikeista asennon vaihdoista. Onnistuu erittäin hyvin läheltä, mutta kaukaa sille tulee ne muutamat teputus askeleet...
Mun ei pitänyt ottaa mitään keskittymistä vaativaa, mutta lopuksi en malttanut olla ottamatta seuraamista. Katja katsoi ja koira pysyi nyt lähellä hyvin. Pitää palkata sitä vähän aikaa tuosta lähellä olemisesta enemmän, mutta ei riehumalla (mikäli se nyt on se syy loittonemiseen, äkkiseltään tuntuu aika loogiselta) vaan nameilla tai sanoilla.