Treeneissä on nyt ollut liian pitkä tauko ja taaskin se näkyi treeneissä (mikä yllätys...). Pakkasten takia ajoimme Katjan kanssa Tornioon lämpimään sisähalliin treenaamaan ja hallilan oli lähes täydellinen. Pihka ei nimeksikään välittänyt mistään mitä siellä oli ja koska Turun lipukkeet olivat jo tulleet suoritimme kaikki 8 liikettä putkeen.
Seuraaminen oli pitkästä aikaa hyvää, koira oli lähellä ja suorassa. Muutamat pa:t olisi voineet olla paremmat, mutta olin itse ihan tyytyväinen pitää nyt katsoa mitä kisat tuo tullessaan ja miltä seuruu siellä näyttää/tuntuu. Idari, inhoan tätä liikettä, asennot oli hyvät vaan se seuraaminen... Pii arvaa jo, että seuraavaksi sitä ja sitä eli kun kääntyy alkaa seuraaminen mennä huonommaksi. Pitää varmana tehdä kuuria ilman pysäytyksiä vähän aikaa. Luoksetulo oli ihan hyvä. Ei kovin erikoinen tai kovin huono. Huonointa varmaan oli, että Pihka reagoi nytkähtämällä lo:n käskyihin. Näitäkin on selkeästi nyt treenattava lisää. Ruutu vaihteeksi ei moittimista edes siinä lopussa, hieno liike :D Tosin itseäni aina pelottaa se liukastuminen ja liukuminen matolla... Ohjattu vaikeuksia kummallista kyllä. Pullolla otettiin ja sitä kapulaa Pii ei olisi halunnut noutaa... Meinasi mennä keskimmäisellä ja sain lopulta korjattua tarkoittamalleni kapulalle, jonka otti todella hienosti! Luovutus oli hyvä. Metalli vieraalla kapulalla ihan ok., mutta luovutuksessa nosti hiukan pyllyä. Muuten olin tyytyväinen. Tunnari ei ongelmaa, haisteli kaikki nätisti läpi ja teki mitä pitikin, palautus oli myöskin hyvä. Kaket meni loistavasti. Nyt kun koira oli sopivassa vireessä asennot vaihtui ja kaikki meni hyvin eikä jalat liikkuneet ja itse asiassa myös se keskivartalo pysyy tällä tekniikalla hyvin paikallaan. Minusta näyttää hyvältä :) Kaikkien pienten ihmeellisten virheiden ja kömmähdyksien jälkeen otettiin muutamia liikkeitä uusiksi.
Seuraamista remmissä ja lelun kanssa, jolloin pysyi suorassa sekä lähellä ja sain hiissattua hiukan eteenpäin. Minusta näytti hienolta vaikka oli hankala toteuttaa, mutta tätä varmaan tehdään muutama kerta jatkossakin :) Luoksetulo tehtiin kaikilla mahdollisilla konsteilla ja pysäytyksiä otettiin sitten vielä putken avulla ja lo:n käskyjä kuunneltiin mitään tekemättä. Vauhtia ja täpäkkyyttä entiseen malliin saatiin aika pienellä vaivalla takaisin. Idarista tehtiin vain ympyrän kävelyä lo:n käskiessä. Aluksi pysähtyi kaikille suorille itse, mutta pian huomasi että pitää vaan seurata ja siinä vaiheessa seuraaminen alkoi paranemaan rutkasti, meidän pitää ehkä jatkaa tätä hommaa urakalla... Metallia otettiin metallilla, joka olikin painava ja tuominen siten vaikeaa. Välillä heitin vaan lelua, että sain paremmat otot ja vauhdit sekä luovutukset. Meni lopulta ihan tyydyttävästi ja pääkin pysyi ylhäällä ja pylly alhaalla. Ilmeisesti semmoisia mistä pitää muistaa muistuttaa koiraa aina välillä. Lopuksi leikittiin vielä kaukojen hyviä asentoja :) Eli tehtiin sillisalaattia läheltä ja pitkillä vaihdoilla, joihin olin aika tyytyväinen.
1½ tuntia meni kuin siivillä ka treenattua saatiin vain kaksi koiraa kunnolla, varmaan pitäisi varata ihan kahden vuoron tunti. Kun vaan löytäisi ihan pienenkin lämpimän hallin Oulusta sillä 150 km suuntaansa on aika pitkä matka treenaamaan... Toivotaan myös pakkasten alenemista!