Kerrankin ahkerana treenaamassa keskellä viikkoa eli räntäisessä säässä hallille märän koiran kanssa -> ei sinällään ehkä maailman viisain idea :)
Pihka aloitti seuraamisella palkkasin taas lyhyistä tiiviistä pätkistä ja hyvästä katsekontaktista. Lisäksi tehtiin paljon askeleita ja asennonvaihtoja, joissa PA:t oli valtavan hyvät ja istumiset nopeita. Palkkana vaihteeksi seuraamisessa nami. Pitäisi nyt uskaltaa ottaa pidempiä suoria, että näkis toimiiko taas seuraaminen ihan tosiaan näin hyvin. Luoksetulo otettiin suorana ja oli nopea ja hyvä :) Luoksetulosta sitten eteenmeno ja takaisin tullessa pysäytykset, molemmat oli hyvät! Ruutu tehtiin ihan normisti maton kanssa ja ei ongelmaa. Pitää parkkiksellekin ottaa matto taas mukaan niin ei sielläkään ongelmaa ja ehkä sitten jos joskus sattuis kisoissa samanlaisia alustoja olisi ongelmia niissäkään. Lopun seuraamista en ottanut vaan palkkasin ruutuun menemisestä ja keskelle seisomisesta. Merkkiä painotettiin sitten pitkästä aikaa useita kertoja pallon kanssa ja kaikki menikin hyvin. Merkille nopeasti ja napsakat pysähdykset merkin keskelle. Metalli otettiin aluksi puisella kapulalla ja korostin taas loppu pa:ta, mikä menikin hyvin. Sitten vuorotellen puinen ja metalli hyvillä palautuksilla :) Yhdne kokeilin ilman korostusta ja kyllä se vaan on auttanut. Vikaksi sitten Pihkan suosikkia putkea ja sieltä noutoon ja hyppyyn ja vapautus putkeen. Virtaa juu lisää ;)) Tunnari testattiin sitten villitsemisen jälkeen ja meni tosi hyvin. Laitoin kapulat ympyrään ja haisteli kaikki kunnes törmäsi omaan, jonka heti toi hyvällä vauhdilla. Tunnariin voisi yhdistää tuon metallin loppu korostuksen, koska asettelee pyllyään ehkä aavistuksen liian kauan. VAikka minusta vähemmän kuin aikaisemmin, mutta taidan olla jäävi... Kaket kaukaa aloitus, ei hyvällä menestyksellä -> maahan on näin vaikea meille. Lähelle jumppaamaan eli vaan sarjaa M-S-M läheltä suurin osa onnistui ja jumpan jälkeen ei myöskään matka tuottanut vaikeuksia. Eli pitäisi muistaa jumpautella koiraa kunnolla noissa sarjoissa, että tekis sitten kunnolla kisoissa. Istumista harjoiteltiin tänään myös oikein kunnolla eli toinen samanlainen harjoitus satsilla I-S-I, missä toi jälkempi istuminen saattaa joskus olla ongelma. Tänään ei kuitenkaan sitä ollut :)
Hippu treenaili myös ja siitä alkaa nyt huomaamaan tauon pituuden! Seuraaminen ei ole kovin hanakkaa vaan on kaukana, pieneksikin koiraksi eli sitä otettiin paljon. Pa:ta ihan mun jalassa ja yksi askel ja pa lähelle. Lopulta saatiin sujumaan ja tehtiin pari villitsevää mukavaa seuraamisleikkiä. Nouto hallilla oli ongelmallinen eli siis, lattialla nameja -> mukavampaa tonkia niitä kuin tuoda kapulaa. Hippu on vielä semmoinen, ettei sille oikein voi karjua tms. millään järkevällä tavalla huomauttaa että tee nyt, joten nouto treeni meni ihan penkilleen. Pakko ottaa näitä nyt iltaisin kotona... Luoksetulo oli  Hipuksi huono. Yleensä täpäkät asennot oli tänään jossain lomalla ja molempiin piti antaa kaksi käskyä, vaikka sitten aina tekikin. Päätin kuitenkin, etten hallilla heitä mitään namuja Hipulle ja otin siksi vaan suoran luoksetulon jälkeen. En tiedä onko järkeä... Ehkä pitäisi opettaa Hippua leikkimään enemmän tai edes kiinnostumaan kunnolla heitettävistä jutuista. Ongelma niissä on vaan se, että jos heitän se luulee että siihen osuu :o Tunnari meni noudon takkuilusta huolimatta tosi hyvin. Kaikilla kolmella tehdyllä kerralla löysi kevyesti oman kapulan ja alkoi palauttamaan. En nyt odotellut palauttamista vaan naksautin heti kun tuli kohti kapula suussa, ensi kerralla voisi vaatia hiukan kipittelyä tunnari suussakin! Kaket lopuksi ja seisominen oli tänään takkuista, i-m sen sijaan toimi hyvin. Ongelmia kuitenkin sekä m-s ja i-s, pitää niitä nyt ottaa treeniin enemmän ja kokeilla myös metallista kapulaa kotosalla!