Ja kuinkas ollakkaan Pihka jatkaa lomailua ja autosta kömpi Hippu. Hipun kanssa aloitettiin seuraamisella, mikä oli iloista sinne tänne pomppimista. Muutenhan se on ihan ok., mutta kaukana. Toisaalta en kamalasti lähemmäs sitä edes yritä ottaa, koska sitten linttaan taas sen tassut ja meille tulee uusia ongelmia eli olkoon karvan verran liian kaukana kun muuten on ihan hyvää ja iloista :) Sitten siirryttiin ottamaan ruutua, mikä olikin Hipulle vaikea pitkän tauon jälkeen. Aluksi H juoksi vauhdilla hienosti lumikokkareille ja oli oikein mallikkaasti omasta mielestään ruudussa... Muutamia uusinta yrityksiä ja läheltä lähetyksiä, jotka sitten meni ihan hyvin. Lopulta myös kaukaa hyvin ja olin valtavan iloinen, koska irtoaminen on jossain vaiheessa ollut ongelmallista ja nyt tuosta ongelmasta ei ole tietoakaan. Vahvistetaan siis samalla tavalla ruudun keskiosaa kuin tähänkin asti. Luoksetulo on astetta haastavampaa pienelle koiralle erityisesti jos ensin joutuu vahvistamaan makoilua... Eli kun vauhti on aika kova, tulee se 3 omaa mittaa täyteen supernopeasti. Tässä pitäisi jaksaa enemmän tehdä jättöjä pitkälle matkalle ja treenata niitä sekä erikseen sitten pysäytyksiä. Pysäytyksistäkin riittää se seisomisen treenaaminen, koska maahan menee niin hyvin. Maahan meno menee varmaan siksi niin hyvin, että lenkillä pysäyttelen samalla käskyllä kaikkia koiria. Istuminen onnistui ensimmäisellä kerralla loistavasti :) sitten toisella yrityksellä ei istumista lainkaan (kylmä...), mutta meni sitten kuitenkin ja pystyin myös kiertämään takaa hyvin. Eli tätä lämpimämmällä ja paljon enemmän! Kaukot on hankalat, kun ne pienet jalat liikkuu niin kovaa ja paljon... Pipa ja Katja seisoi nyt molemmilla puolin, mikä pikkuisen hillitsi sivuttaisliikkumista, mikä oli erityisen runsasta. Pitää tota treenata nyt kotona seinän vieressä, koska menee aina samaan suuntaan. Kaukot oli selkeästi eniten kärsineet tauosta! Lopulta kuitenkin namihommilla alkoi menemään suht. ok. eli niin nyt jatketaan ja yritetään saada koiruus kuntoon ja kisoihin. Lopuksi vielä noutoa mikä olikin hyvillä kantimilla. Ensimmäisellä kerralla varasti, mistä ei huomautusta kun nouto on se vaikea niiden legojen takia. Nouti hyvin ja palautti eteen. Nyt sitten tehdään sen kanssa töitä ja runsaasti eli noutoa ja siitä heti kävellen seuruuta ja hitaasti sekä mutkia, jolloin oppisi ehkä tulemaan sivulle ja tarjoamaan istumista jossain vaiheessa. Nyt hidastuksetkin tuottaa tuskaa, toinen on että opettaisi luovuttamaan eteen... Mutta yhtä kaikki nouto on mennyt eteenpäin ja näyttää melkein suosikilta :)
Pihkakin pääsi lopuksi treenaamaan. Leikittiin ruutua, mikä olikin valtavan hauskaa :) Eli hurjasti vauhtia ja osui jopa oikeaan paikkaan. Loppukin tehtiin ja sekään ei juuri tuottanut ongelmaa. Kaket heti ruudun perään ei sen sijaan tämmöisen tauon jälkeen sovi. Meni aluksi ihan hädilleen ja teki mitä sattui, lopulta pallon kanssa. Vaikka jumisi pallon kanssa, niin ainakin tulisi oikeat liikeradat ja niin nytkin. Muutama hyvä asennonvaihto ja pallo palkaksi ja siihen sitten lopetettiin. Pihkalla tärisi jopa takajalat, niin innoissaan taisi olla treeneistä! Seuraamista minimi pätkä ja oli ihan hyvää oli lähellä ja piti kontaktia tosi kauniisti, olin ihmeissäni miten olikin niin lähellä tauon jälkeen :) Tunnari meni ekalla kerralla hyvin... Sitten tehtiin "hämyjä", joissa vaadittiin enemmän nenää ja kärsivällisyyttä mitä ei oikein tahtonut löytyä. Eli tuli kaikkea suu auki haistelen ja välillä tuntuu, että koiruus laskee oman kapulan... Tehtiin siis täysin toisenlaisia treenejä, jotka lopulta menikin tosi hyvin. Päätös oli, että jatketaan nyt noilla "hämyillä", jotka tuotti ongelmia myös muille koirille. Luulen, että ongelma on kun löytää kapulan kisoissa melkein heti ja myös treeneissä eli on tottunut siihen ettei tarvitse haistella ja etsiä pitkään. Nyt pitää harjoitella tuo haistele taas kunnolla ja joskus jopa kauan vaikka onkin villinä.

Molempien treeneihin olin ihan tyytyväinen ja suunnilleen tietää mitä jatkaa kun tulee lomailemasta ensi viikolla. Pihka tosin jatkaa taukoilua ja treenaa vaan kotosalla kaken ylläpitoa ja joskus treeneissä. Hippu puolestaan jatkaa hurjaa treenaamista kohti kisoja, joissa oliskin toiveissa saada se ykkönen (mikä ei ihan kovin kaukana edes ole). Hipusta vaan ei koskaan tiedä mihin se suuntaan, kun ei oikein motivaatio ole samaa luokkaa kuin Pihkalla :)