Toukokuun startti heti tiistaina kun ajeltiin kevyessä räntäsateessa treenaamaan Haukkiksen hiekkakentälle.

Tein kaikki liikkeet osittain epäjärjestyksessä eli nyt aloitettiin varmuuden vuoksi siitä metallista ja hiukan pehmeämmässä hiukassa. Ekalla kerralla otti taas iloiseen tapaansa ja lähti palauttamaan heti -> palkka tuosta eli lelua koiralle. Toinen kerta otettiin ihan tavallisesti ja sekin meni hyvin, ainoastaan palautuksessa nosti pyllyä. Tehtiin vielä muutama metallinouto ja kaikki meni tosi hienosti, palkkasin reilummin kuin yleensä. Vaikka mitään ongelmaa ei tuntunut olevan kapulan ottamisessa, mutta jatketaan teho seurantaa.

Seuraamista tehtiin nyt aitaa vasten, jolloin pysyi suorana. Kaikki pa:t oli myös suoria ja mentiin kaikissa askellajeissa, lopuksi vielä askelia joissa ei ongelmia. Mietin vielä, ettö opettaisko peruuttamisen uudestaan Kroatiaan?

Idari tehtiin paloina eli nyt jokaisen käskyn kohdalla pysähdyin, jolloin tekee nopeammin. Ehkä se aúttaa näiden jähmeyteen. Oli vaan jännä huomata ettei Pii osannut seisomisessa sitä, että pysähdyn -> meni istumaan. Eli sitä ei enää tehdä noin, koska se nyt yleensäkin on täpäkkä. Muutaman takapalkan voisi ensi kerralla muistaa ottaa. Molemmissa liikkeissä ei ollut mitään palkkaa tai leluja, vaikka onneksi palkaksi riittää vaan kehut ja jutut.

Luoksetulo otettiin ihan tavallisesti nakeille eli lelu takana ja toinen mulla. Seisominen oli ok., mutta makuu ihan huono! Tein muutaman huomautuksen ja sain reagoimaan käskyyn kunnolla. Täytyy tehdä tämän kanssa paljon töitä, ja muistaa myös vauhti.

Ruutu oli nyt tosi hyvä :) Tosin lopun otin muutamaan kertaan uudestaan, koska meni hiukan kauaksi. Lopulta tuli sitten riittävän lähelle.

Ohjattu meni hyvin vaikka sitä leikittiin sitten kisamaisen suorituksen jälkeen. Käveltiin Pihkan kanssa viemään kapula yhdessä kulmaansa ja sitten merkille, josta lähetys. Ei ehkä semmoinen treeni mitä tarvis meidän tehdä, mutta oli kiva kokeilla. Kaikki noudot oli nyt loistavat ja mitään kapulan puremista tms. ei ollut.

Tunnari, ei ongelmaa. Nyt ollaan pitkään tehty ilman temppua ja siltikin on mennyt hyvin. Palautusta ja sen nopeutta otettiin erikseen. Tunnarin kanssa leikkiminen ja istuminen vaan on hankalampaa kuin ohjatun kapulan kanssa, mutta onnistui sekin hyvin-

Kaket lopuksi ja melko läheltä. Nyt treenattiin taas tekniikkaa ja meni ihan hyvin, kun muistuttelin :) ELi varmaan näissäkin on toivoa, erityisesti kun vajaata istumista ei ollut edes havaittavissa. Lopuksi vielä yksi satsi kauempaa ilman ongelmaa, hyvä!

Ihan vikaksi otettiin vielä metallia lisää. Vuoron perään metallia ja puuta -> noudot ja palautukset ihan ok. Palkkasin metallinnoudon puisella kapulalla heittämällä -> Pii juoksenteli perään eikä hoksannut päästää edes irti metallista :) Loput ohjatun kapulat kerättiin sitten ruutu. hyppy, nouto kaukoet sekoituksella. Pihka tykkää tästä keräilyjutusta ja oli ihan innoissaan menossa joka suuntaan, mutta kuunteli kuitenkin tosi hyvin.

Onnistuneet treenit kaiken kaikkiaan ja olin  valtavan tyytyväinen Pihkan tekemiseen :)