Järkeviä treenejä taas pitkästä aikaa :) Aloitettiin Hipun kanssa ja sille Lassi, Otto ja Donna oli isommat häiriöt kun uskoinkaan erityisesti noi koiruudet. Aloitettiin seuraamisella, joka ei mennyt hyvin. Käskystä huolimatta loittoni ja tehtiin pieniä mutkia, kunnes päätin lopettaa sen hetkeksi ja siirtyä toisiin liikkeisiin. Ruutu meni sekin ihan höpöksi, kunnes palasin helpompiin treeneihin. Näiden jälkeen ruutu kokonaisena kisaliikkeenä ja meni hyvin. Lopuksi vielä yksi helppo ruutu ja se olikin siinä. Aluksi Hipun oli vaikea juosta Donnan ja Oton "ohitse" ruutuun, mutta onnistui siinäkin lopulta. Luoksetulossa otin pysäytykset ja se ei mennyt hyvin. Ensimmäinen seisominen oli löysä :( Päätin kuitenkin, etten ota lisää pysäytyksiä ennenkuin saan sen aina ekalla käskyllä lähtemään -> nythän vaatii usein kaksi käskyä. Otettiin siis suoria pitkällä matkalla ja kolmannella kerralla lähti iloisesti ekalla käskyllä. Mietin jo, että onko hampaiden lisäksi vikaa kuulossa vaikka ei kyllä pitäisi! Uudestaan seuraamista ja nyt ptii paikan ja kontaktin paljon paremmin ja oli hyvä. Normaali käyntiä mentiin vaan ja ihmeteltiin, palkkailin paljon hyvistä perusasennoista. Otettiin myös muutama istuminen, jotka meni hyvin ja palkkasin heti istumisesta. Kaukoissa mun pitäisi olla ankrampi Hipulle... NE menee välillä ja välillä ei, kamalan vaikeat kun koira liikkuu kaikkiin ilman suuntiin. Lopulta treenattiin esteen takana, että sain tajuamaan seisomisen. Pitää näitä treenata ehdottomasti enemmän! Sitten sitä meidän murheenkryyniä eli noutoa. Aluksi näytti siltä, ettei tänään edes nouda... Lopulta kaikkien maassa lojuvien karkkien seasta löytyi se noutokapula ja aloitettiin tekemään juttuja. Nyt Hippu osaa jo tulla kapulan kanssa mun luokse ja asettua johonkin asentoon -> hyvä. Näitä tehtiin paljon. Lopuksi vielä lähityöskentelyä eli olin kyykyssä ja opetin, että vaikka mun käsi liikkuu kapulasta pitää pitää kiinni ja istuskella sen kanssa. Saatiinkin jo muutamia luovutuksia mallikkaasti. Nyt siis paljon noita ja lähestymistä kapulan kanssa, nehän ne ongelmat tosiaan meillä on. Kokonaisuudessaan Hippu oli huono ja hyvä. Ruutuun olin pettynyt, mutta toisaalta sitten noutoon tyytyväinen. Työskentelyinto oli kyllä tänään ei niin Hippumaista, mutta ehkä se siitä kun rupeaa pikkuhiljaa treenaamaan enemmän ja enemmän.

Pihkulakin treenaili kunnolla. Seuraamista, ilman apuja ja meni aluksi normissa ja askeleissa loistavasti. Ekassa juoksupätkässä loittoni, muistutin ja tuli takaisin oikealle paikalle. Hitaassa taas vastaavasti ekaksi vinotti, mutta muistutus ja suoristui. Seuraamista otettiin aika pitkä pätkä ja kokonaisuudessaan se oli musta nyt semmoista kuin haluaisin :) Idarin asentoja vaan täpäkäksi eli leikittiin niitä. Aluksi oli vaikeuksia istumisessa... Lopulta sekin onnistui, vaikka pitäisi kyllä minusta onnistua tällä kaverilla jo heti vaan ei auta. Tehtiin seisomisia, jotka kaikki oli loistavia ja lopulta kun suostui istumaan myös ne oli hyviä :) Maahanmenot on ehdottomasti tällä leikillä huonoimmat, mutta ei silti liian huonot. Päätin, että tässä treenissä en enää palkkaa kun nopeista asennoista. Luoksetulo otettiin käskyillä ja suorana. Nyt on perusasennot hyvät ja sitä kautta koko luoksetulo oli loistava. Helppo treeni kylläkin ;)
Ohjattua tehtiin vaikeutetusti eli siinä haettava kapula oli nurtsin puolella ja kauempana sekä nurtsin sisällä -> meni kuitenkin loistavasti. Kapula oli nyt oikealla puolella. Tehtiin merkille menoja paljon ja annoin mennä noutamaan vasta kun merkki oli ok. Pihkaa raivostuttaa jos ei saa hakea heti, siksi suht. helposti korjaa merkin kun hoksaa mistä kyse. Näitäkin pitäisi tehdä paljon, silläkin uhalla että silloin itse merkille meno hidastuu. Toisaalta perään voisi tehdä heti vauhtikuurin. Ruudussa treenattiin vain paikkaa syvällä ruudussa ja se meni hyvin. Olin yllättynyt, että merkkikin oli tässä liikkeessä nyt niin sujuva. Halutun paikan löysi heti ja tarjosi sitä jatkuvasti loistavasti ja saikin sitten palkaksi narupallon :) Tunnari otettiin näiden jälkeen ja nyt toi jopa oman. Haisteli silti minusta liian kiireellä eli omalla pihalla pitäisi ottaa piilottelutreeniä. Posotiivista oli kuitenkin, että vauhti oli hyvä aina perusasentoon asti, samoin kuin kapulan pitäminen ja palauttaminen yleensä. Kaket on järkky liike! VAikka nyt ne menikin hyvin. Opettelin nyt laskemaan kaikissa vaihdoissa kymmeneen ja vaikka vaihtoajat oli lyhyet ei ennakoinut vaan teki mitä käskettiin. Huomasin kyllä, että kaukoissa alkaa reagoida jo siihen kun aukaisen suun ja vedän henkeä sisään ja tein nyt tota paljon, jolloin P hytkyi edes takaisin... Lopulta tajusi ettei siitä saa liikkua kun suu aukeaa, jos sieltä ei sanoja tule. Samoin kun huitasin hyttysen otsasta vaihtoi asentoa. Eli pitää itse keskittyä kunnolla.
Treenien jälkeen ajattelin ilmoa ainakin Pihkan kisoihin. Syyskuulle tekisi mieli ilmoittaa kyllä myös Hippu, mutta sitten tarvis mennä treeneihin sen kanssa... Mietin nyt parit seuraavat treenit mitä teen ja ilmoitan sitten joitakin koiria kisoihin.