Kurssin ensimmäinen viikonloppu takana, osin tosi mukavaa ja osin ärsyttävää.

Esittelyjen jälkeen kävimme sääntöjä ja kehäsuunnitelmia läpi, mikä oli tosi mielenkiintoista. Sääntötulkintoja olisi ollut mukava käydä läpi ennen koetta enemmänkin.

Koe sitten taas oli raivostuttava... Osa väittämistä oli niin ristiriitaisia ja tulkinnavaraisia, että vastaaminen oli hankalaa. Tuon jälkeen kaikkia kysymyksiä saikin miettiä sitten urakalla ja lopun kysymyksiä en sitten muistanut enää täydentää kun aika kävi vähiin. Sääntöjä olin lukenut tosi vähän ja arvelinkin ettei noilta osin mene kovin hyvin... Jos pistäisi samanlaisia totta-tarua väittämiä töissä niin ei varmaan kukaan menisi tentissä läpi. Sunnuntainakin kysymykset ärsytti vielä niin paljon, että teki mieli jo keskeyttää. Toki ne säännöt pitää silti osata Hymy Yksi hyväkin väärä vastaus oli mukana, sillä en tosiaan ollut hoksannut ettei naruja enää tarvitse kisoissa jakaa -> hyvä juttu!

Sunnuntaina sitten kokeiltiin arvostelemista ryhmässä, mikä oli näin kuivilta pikkuisen vaikeaa. Mukava oli kyllä arvostella Kataa & Paavoa, Ansua & Kentsua sekä Maria Rimman kanssa, kun koiruudet osasi kaikki liikkeet. Todellisuudessa varmaan tulee vielä vaikeampia koirakoita vastaan, jos joskus loppuun asti selviää. Miten sitä koskaan saa silmät riittämään liikkeissä sekä koiraan että ohjaajaan? Harjoitus varmasti auttaa tähänkin.

Iltapäivällä vielä käytiin läpi lisää sääntötulkintoja ja tehtiin ryhmätöitä, mitkä oli varsin mielenkiintoisia ja aikaa olisi saanut varmasti noihin kaikkiin menemään helposti enemmän. Nyt vaan sääntöjen pänttäystä lisää Yllättynyt Suosittelen lämpimästi jotain taulukointia säännöistä, jos joku meinaa vastaavalle kurssille joskus mennä.