Ei näemmä muuta osata kuin tokoilla, eli Minnan ja koirien kanssa hallilla treenaamassa. Aluksi otettiin yhdessä paikallaolot ja niissä ei ollut mitään ongelmaa.
Pihkan kanssa otettiin käskytettyä seuraamista, hiukan aluksi yritti vinottaa hitaassa käynnissä. Korjasi kun pyysin, juoksuakin otettiin. Siinä ongelma oli täyskäännökset, joita sitten otettiin muutama lisää avustuksella. Muuten ihan ok.  Seuraamisesta siirryttiin jouhevasti idariin, missä valtavia ongelmia. Pihka ei millään käsittänyt odota käskyä -> näytti lähinnä siltä ettei ole edes opetettu. Muutenkin kun lopulta sain sen seisomaan se menikin seuraavassa asennossa maahan... Olin jo ihan epätoivoinen, mutta saatiin sitten kierros muutamalla korjauksella oikein.  Tässä vaiheessa pidettiin  pieni jäähdyttelytauko ja kun otettiin muutaman minuutin kuluttua idari uudelleen, meni koko kierros täydellisesti :-) Jopa istuminen oli nopea!
Tunnarissa ei myöskään ollut ongelmaa, haisteli hyvin suu kiinni ja toi rivistä ja ympyrästä oikean kapulan. Lopuksi kokeiltiin sitten sairasloman viimeisenä päivänä ruutua, joka olisi ollut syytä jättää tekemättä... Eli merkki meni valtavan hienosti, sievällä laukalla. Ruutuun meno sen sijaan ei oikein onnistunut. Hallin toisessa reunassa oli idarin ämpärit ja Pihka taivalsi sinne päättäväisesti ja kierteli niitä. Vein sen lopulta ruutuun ja lähetin uudestaan -> sama virhe. Kokeilin muutaman kerran ja aina vaan epävarmemmin koira meni idarin merkeille. Tämän pitäisi olla Pihkalle tosi varma, eli yleensä on ylimääräisistä merkeistä huolimatta mennyt ihan oikeaan paikkaa. Ruutu saatiin onnistumaan kun otin nuo tötteröt pois. Nyt pitää siis palata ajassa hiukan taaksepäin kun kunnolla voidaan ruveta treenaamaan. Uskoisin kuitenkin, että kun ollaan taas hiukan palauteltu ei ylimääräiset merkit tai muut tekijät Pihkaa enää haittaa.
Hipun kanssa treenattiin seuraamista, mikä on ihan ok. Edelleen edistää ja olen siinä kahden vaiheilla. Haitanneeko se noin pienellä koiralla?? Muutaman kerran otettiin ruutua, mikä meni loistavasti. Lisäksi harjoiteltiin noutoa -> onnistui hyvin. Otti kapulan ja kantaa sen minulle. Tosin jää eteen seisomaan ja tuijottamaan. Käskin istua, istui mutta tipuuti kapulan -> tätä työstettiin sitten vielä illalla. Ottaa nyt kapulan suuhun ja pitää istualleen kun käsken. Treenattiin aluksi niin, että pakotin kapulan koiran suuhun ja naksautin -> näyttää tehoavan, sillä nyt kapulaa voi pitää istualleen suussa. Hallilla otettiin päivällä myös hyppy, missä suurin ongelma on saada koira löhtemään hyppyyn ilman käsimerkkiä. Onnistui tällä kerralla vaihtelevasti, eli muutaman kerran onnistui muutamalla vaati käsimerkin. Molempiin koiriin olen ihan tyytyväinen :-)