Helmikuun ensimmäit treenit ja katsaus tammikuuhun. Tammikuuhan alkoi joulukuun hyvien treenisäiden ja aktiivisen seuran takia hyvin ja ensimmäiset kisat menikin loistavasti Kajaanissa. Kajaanin jälkeen kuitenkin pidettiin pieni tauko, vaikka säitä olisi riittänyt ja kun treenaaminen olisi taas innostanut ei säät sitä sallineet, eikä oikein ole sen jälkeen sallineet muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Näinpä siis hirveitä virheitä Turussa ja vuoden huonoin kisa, toistaiseksi katsotaan mitä tuleman pitää... Treenitauko ilmeisesti vaikuttaa myös vanhukseen negatiivisesti...
Helmikuu kuitenkin aloitettiin reippaasti :) Eli ensimmäiseksi tunnaria ilman mitään apuja, eli kapula vain hetken hanskan sisässä (ei tarennut ottaa pois ja koirakin paleli 13 asteen pakkasessa...). Tehtiin 5 kertaan aina eri suunnille ja ensimmäisellä Pihka haisteli kapuloita suu auki ja hyvä kun ei kokeillut... Tätä jatkui kaikilla paitsi kahdella viimeisellä kerralla. Keskimmäinen treeni tehtiin niin, että oma kapula oli kokonaan piilossa ja koira joutui todella haistelemaan. Ei siis ilmeisesti muuta kuin paljon treeniä, koska tuota suu hommaa sillä joskus ihan alussa kun oli epävarma on ollut. Ei saa olla enää varma tästäkään liikkeestä vaan treenattava ihan todella! Kaukoja muutama satsi ja ne meni hyvin liikkumisen suhteen, mutta palkkaa pitää taas vähentää ja koiraa rauhottaa vaikka se ei näkyvästi olekaan kierroksilla, mutta silti näyttää olevan aika "kuumana" sisäisesti. Asennot löytyi kyllä yksillä käskyillä ja nopeasti, mutta se ilme... Avustajan tässä vaiheessa lähdettyä töihin jatkoimme keskenämme lähinnä leikkimällä.
Seuraamista otettiin pitkää pätkää pallolla ja remmillä. Istumisia hiottiin ja yritin saada sitä aavistuksen eteenpäin. Tässä tulee nyt se meidän ongelma... Eli kun hiissaan koiraa eteenpäin se alkaa vinottamaan, mutta kun on taempana on suora, luulen että tästä koira suoraksi jutusta on siis tullut tuo takenemishomma. Pitää nyt vkl katsoa ja miettoä miten asia hoidellaan takaisin normaalitilaan. Luoksetulo tehtiin ensin ihan tavallisesti suorana, ja vauhti oli ok. Sitten eteenlähetyksiä ja kutsua eri versioilla, joista kaikki meni hyvin. Pihkan pysähdykset on hallilla tosi hyvät ja Pihkan mielestä tämä juokse edes takas ja saa välillä lelu leikki on huippuhauskaa. Selkeästi lisää vauhtia ja on aika yllättävää kun P ei koskaan tiedä mitä seuraavaksi eikä siis pysty ennakoimaan =) Ruutu hiottiin vauhtia merkille, mikä olikin taas loistava... Ruutuun lähetys oli ok. vauhti ja paikka meni hienosti. Lopulta ihan huvikseni testailin kaiken varalle siirry kaksi askelta sinne tänne juttuja, jotka ei ihan onnistuneet. Näitä varmaan kannattaa opetella, sillä jos joskus sattuu vahinko... Pihka kyllä tässä treenissä oppi pikku siirtelyt aika helposti! Otin vielä varmuuden vuoksi loppuseuraamisen ja siitä kun tuli hyvin päästin kiipeämään A-esteen ja siitä vielä yksi merkki. Ohjattu, jossa enemmän treenattiin nyt merkkiä kahdella tavalla eli ensin vauhtia pallohommilla. Kun vauhti oli ok. tuli treeniin paikka ja nyt myös vauhti pysyi hyvänä -> olin tosi tyytyväinen ja palkkasin Pipan neuvojen mukaan. Hyvältä siis näytti tämäkin. Lopuksi otettiin kapulan nouto vasemmalta ja siinä ei ollut missään vaiheessa sanomisen varaa. Metalli tehtiin ensin puisella, ja meni hyvin. Tämän jälkeen kahteen otteeseen metallilla, meni ok. mutta puuhun verrattuna huonosti. Huonompaa on sivulle tuleminen hitaasti ja erityisesti siihen istuminen tapahtuu aivan liian hitaasti! Lopuksi vielä hyvä suoritus puisella kapulla :) Idaria leikkimällä eli pussi-ruutu-A-este juoksua ja missä välissä tahansa käskyt. Nyt meni tosi hienosti, kuunteli ja teki jokaisella kerralla oikean asennon. Lopuksi sitten koiralle lelu ja juoksentelua ympäriinsä, oli tosi kivat treenit ja jäi ihan hyvä mieli itsellekin vaikka olikin sairaan kylmä!