Ystävänpäivänää vietettiin Vängän kanssa kursseilla. Tai oikeastaan minä olin kurssilla ja Vänkä tyytyi odottelemaan tyytyväisenä.

Kaustisilla oli ylituomari 1-kurssi, joka minulla oli käymättä. Kurssi kesti aamu yhdeksästä ilta neljään ja sattumalta siellä oli muutama tuttukin Hymy.

Kurssilla tuli uutta ja kuuli samalla muiden koemuotojen käytännöistä, mikä oli ihan valaisevaa. Päivän aikana käytiin läpi monenlaisia asioita, joissa oli paljonkin mielenkiintoista. Tuomareiden jääviydestä ja etiikasta tuli sitten keskustelua enemmänkin ja olisi varmasti ollut paljon vielä lisää. Loppuun oli sitten jätetty koiria koskevia lakeja ja ne olikin aika mielenkiintoisia. Ajattelin nyt kirjastosta lainata koiralakikirjan ja tutustua joihinkin asioihin hiukan tarkemmin.

Pienenä yllätyksenä oli, että kurssilla oli esiintymisestäkin aika paljon asiaa. Paikalliselta ammattikorkeakoululta kävi henkilö puhumassa esiintymisjännityksestä ja sen hallinnasta. Tuosta esityksestä sai hyviä vinkkejä jopa omaan työhön! Ja tietysti keskusteltiin paljon myös ongelmatilanteiden hallinnasta sekä kehonkielestä.

Loppujen lopuksi varsin mielenkiintoinen päivä ja nyt pitäisi löytää aikaa paneutua vielä kaikkiin asioihin hiukan enemmän...