Vähän lomaterässä on ohjaaja, mutta yritetään...
Hipetuinen aloitti ja olipas vaikeaa. Pienelle koiralle nurtsi on pitkää jos niikseen on. Seuruu oli hankalaa pomppimista, vaikka muuten lähellä homma onkin alkanut sujumaan. Luoksetulossa otettiin stoppeja ja suoria, suurin ongelma on ettei heti pysäytys luoksetulon jälkeen lähde  millään ekalla käskyllä. Pitää miettiä mistä voisi johtua... 
Ruutu oli aivan liian hankala, kun H ei nähnyt edes törppöjä kun on niin matala. Avuilla saatiin onnistumaan. Pienelle koiralle pitäisi kai pitkän ruohon takia opettaa, että mene vaan aina eteenpäin kyllä se siellä on. Ruudussahan ei ole ongelmia silloin kun Hippu näkee sen kunnolla. Nouto meni ihan härväykseksi, koska kapulaa ei näkynyt. Periaatteessa palautus oli ok. Tosin nyt istuu eteen ja en ole pidentänyt vielä palautusaikaa kovinkaan paljon. Palauttakoon siihen... Kaukoja tehtiin vain seiso-istu, koska mulla ei ollut naksua (Pipan hauvat oli lainanneet...). Ne meni kuitenkin suht. ok. Tosin ilman estettä seisomaan nousu menee monta senttiä oikealle musta katsottuna.
Pihka pääsi myös treenaamaan omia juttujaan. Seuruuta otettiin lelulla ja oli ihan hyvä. Pieni vinotus hetkellisesti käännösten jälkeen, mutta koska muuten on lähempänä ja suora niin taitanen sen hyväksyä. Luoksetulo vaan kertaalleen ja stopit oli Pihkaksi loistavat! Ei voi olla kun tyytyväinen, koska vauhti oli aivan järkky! Ruutu tehtiin ekana merkkiä, mikä ok. Ja sen jälkeen ruutu, jossa meni loistavasti. Varmasti treenin puutteesta johtuu tuo aivan tolkuton vauhti =) Metalli, nyt ekaa kertaa katsottiin tarkkaan itse hyppyä ja huolestuin. Hyppy oli aluksi tosi matala, jolloin meno näytti jo vaaralliselta. Pihka ei nimittäin keskittynyt hyppäämään ollenkaan vaan lähinnä juoksi molempiin suuntiin esteen yli. Tokalla kerralla lisättiin esteeseen lautoja reilusti ja meno alkoi olemaan hallittua, koska joutui katsomaan miten hyppää. Päätin, että teen aina korkealla hypyllä ja yritän kisoissakin ottaa korkeimman mahdollisen esteen jolloin juttu helpottuu ja Pihka keskittyy. Muuten teen treenejä, joissa Pihka ei aina pääse noutamaan ja/tai otan tasamaanoutoja toiseen suuntaan ton metalliheiton jälkeen. Saisi edes lähdön vähän rennommaksi. Suurta plussaa oli, että koiruus palautti nyt kapulan koko ajan melkein täydellisesti. Lopuksi tehtiin kunnon kuuri kaukoja, joissa se menee välillä hyvin ja välillä heikosti. Kuitenkin yhden tassun liikuttelun olen päättänyt sallia seiso-maahan sarjassa. Pihkalle satsi istu-seiso-maahan on tosi helppo, mutta seiso-istu-maahan tuottaa tietyissä tilanteissa vaikeuksia. Pitäisi saada koira seisomaan tietyllä tavalla, että istuminen onnistuu. Toisaalta istuminen onnistuu asennosta kun asennosta, jos jaksaisin tehdä kotipihalla yhden vartin töitä asian suhteen.
Muuten oli tosi kivat treenit ;)