Pohjoismaiden mestaruudet pidettiin tänä vuonna Tanskassa, enkä kovin hyvillä mielin mukaan lähtenyt. Odotuksissa oli toki ykköstulos, silti se ei muuta sitä asiaa että oltiin treenattu äärimmäisen vähän -> mikä taas toi jännityksen ja ehkä vähän tietynlaisen kiukunkin mukaan (menestystä omalta osalta turha odottaa ja kuitenkin kisaan pitäisi voida mennä voitto mielessään).

Lauantaina oli osa liikkeistä ja kaikki meni hiukan sinnepäin... Aloitettiin istumisella, joka ei mennyt aivan putkeen (9,5 kaikilta tuomareilta). Pii ehkä käänteli päätä tai jotain muuta pientä, sillä arvostelu oli aika tiukkaa. Lopulta yksilöliikkeet ja niistä ensimmäisenä seuraaminen, mitä on ehkä pakko pikkuisen muuttaa. Seuraamisessa meni kuitenkin suht. ok, eikä tehnyt loittonemisia tai muuta kovin suurta ja siitä tulikin 8. Jos haluan niin nyt olisi aikaa tehdä seuraaminen sellaiseksi kuin toivon, nyt olen siihen aika paljon kisoissa ollut tyytymätön. Koiran ilme on seuraamisessa loistava ja asenne samoin, mutta jotain siinä haluan muuttaa... Ruutu, meni minusta hyvin ja siitä tuli 9,25 -> mikä suhteessa muihin kisailijoihin on tosi vähän. Samoihin pisteisiin pääsi esim. yhdellä ylimääräisellä käskyllä... Tästä kuitenkin pidin ja muutoksia en aioi tehdä, sanoi noi tuomarit mitä tykkää. Metalli meni kummallisesti, hyppy oli meillä korkea koska pyysin. Hyppäsin hyvin, mutta jostain syystä kapula ei ensimmäisellä kerralla jäänyt suuhun ja joutui asettemaan kapulaa uudestaan, muuten suht. hyvä. Selkeä innostumisen merkki oli se, että pylly hiukan nousi kun otin kapulaa pois suusta ja pisteitä herui 8,5. Tuo kapulan pyörittäminen oli aika arvoitus, mutta pitää vaan treenailla enemmän. Muutenhan liike on mennyt aimoharppauksin eteenpäin ja isoja virheitä siinä ei enää ole =) Tunnarissa meillä katosi yksi kokonainen piste, mutta en tiedä mihin. Lähti ja palautti hyvin, toi oman todella hienosti -> meni kapuloille oman kohdalle kovaa, ehti seuraavalle kapulalle kunnes hoksasi ja palasi heti muita tarkistamatta yhden kapulan takaisin päin -> 9. Niinpä meillä oli lauantain jälkeen kasassa 142 pistettä ja sijoitus oli 12... Lauantai oli itselleni kamalan vaikea päivä, koska jännitti enemmän kuin ikinä kun ei tosiaan ole treenattu riittävästi. Päivä kuitenkin osoitti, että menee suht. hyvin ilman treenaustakin eli kokemus jyräsi meidän kohdalla.

Sunnuntaille toivoin, että kaikki loput liikkeet onnistuisi ja saataisiin se ykkönen. Jännitys ei ehkä ollut enää niin kamala kuin lauantaina, mutta silti aika uskomaton. Päivä aloitettiin paikallaan makuulla ja siitä napsahtikin 10. Jännä juttu, että tätä pelkäsin itse enemmän kuin istumista... Idari meni hyvin Pihkamaiseen tyyliin, tein selvän pääavun ja saatiinkin 9,25 p. liikkeestä. Parempi auttaa kuin missata, voittoon meillä ei tässä vaiheessa mahdollisuuksia enää ollut. Luoksetulo meni myös tosi hyvin, vauhti oli sopiva ja pysähdykset varsin täpäkät ja niinpä siitä kaikilta tuomareilta tasaisesti 9. Ohjattu nouto,  pelotti, mutta meni hyvin. Ilman mitään apuja, vinoja perusasentoja tai muuta ylimääräistä saimme 9,25. Merkille pysäytin ehkä liian aikaisin, mutta merkki on ohjatussa semmoinen mitä en ole nyt juuri lainkaan treenannut. Toinen ongelma siinä on etten uskalla tehdä sitä samalla tavalla treeneissa ja kisoissa... Vikaksi sitten kaukot, mulla aivan jalat tärisi kun kipitin sinne metrien päähän Pihkasta. Meidän entinen heikoinlenkki on kääntynyt kuitenkin enemmän vahvuudeksi, vähän salakavalasti suorastaan =) Teki asennot tosi hyvin, aavistuksen tuli eteenpäin maahanmenossa -> 9.

Kokonaistulos meillä 289,5 p. ja 6 sija -> samalla myös paras suomalainen koirakko! NYt siis Tanskan kennelliiton sivulle katselemaan valiohakemusta. Pihka on kyllä aika pop :)

Hiukan oli tyrmistynyt olo sunnuntain ja osin lauantain arvostelusta, mutta minkäs teet. Jos tuomareiden mielestä haukkuminen ja ylimääräiset käskyt ei vähennä pisteitä niin siinä sitä ollaan.